GODINE SU SAMO BROJ

Monica Bellucci u 60. godini ima savršenu liniju, a jednom prilikom otkrila je i tajnu svog besprijekornog izgleda.

Ona je istakla da ne praktikuje tjelovježbu te da se treninzi ne uklapaju u njenu užurbanu svakodnevnicu. Međutim, njena tajna je u plivanju i jogi.

Monica je otkrila kako pliva četiri puta sedmično po 45 minuta te je uvjerena da je to najbolji način da ostane u formi.

"Ja sam kao morski pas, stalno sam u pokretu, moram to raditi da bih preživjela. Ponekad, međutim, za svoje dobro žena mora pronaći način da se odmori i ljenčari", istaknula je.

Slavna glumica se ne opterećuje svojim izgledom te smatra da mršavost nije nužna kada je ljepota u pitanju.

"Ne mislim da je mršavost isto što i lijepota. Ja sam žena i imam obline. Lijen sam, nikad ne idem u teretanu. Volim čokoladu i tjesteninu i često idem s prijateljima u restorane. Nisam opsjednuta mršavošću. Seksepil nije uvijek u mladosti i zategnutom tijelu", navela je.

Monica nastoji si ne uskraćivati vrste hrane, ali ograničava porcije. Zahvaljujući tome, jede što god poželi, sve dok kontrolira količinu.

Primjer njenog jelovnika

Doručak: 150 ml jogurta s komadićima jabuke

Ručak: 200 g kuhane junetine, 200 g zelene salate s jednom kašičicom maslinovog ulja, jednom šnitom kukuruznog hljeba

Večera: jedna šoljica bobičastog voća, 150 g kuhane riže s jednom kašikom maslinovog ulja i 50 g topljenog sira, 150 g salate od povrća i bilo koje voće.