Jedan američki muzički portal napravio je listu najrazočavarajućih muzičkih činjenica. Poneke od njih će vas šokirati!

Jeste znali da je grupa 'Creed' u SAD-u prodala više albuma od legendarnog Jimija Hendrixa? 'Creed' je američki rock band koji se proslavio singlom 'With arms wide open'.



Led Zeppelin, REM i Depeche Mode nisu nikad imali singl koji je došao na prvo mjesto muzičkih ljestvica, dok je Rihanna imala čak 10!



Poprilično je začuđujuća činjenica da je pop pjevačica Ke$ha prodala više kopija svog debitantskog singla 'Tik-Tok' od ijednog singla Beatlesa ikad.



Također, američki reper FloRida dostigao je osam miliona prodanih primjeraka za svoj singl 'Low', isto kao i Beatlesi za popularni 'Hey Jude'.



'Falling into You', pjesma Celine Dion i 'Come On Over' od Shanie Twain prodane su u većem broju primjeraka nego ijedan singl Queena, Nirvane i Brucea Springsteena.

Mislili ste da je Michael Jackson rekorder što se tiče broja singlova koji su dospjeli na prva mjesta top ljestvica? Mlada Katy Perry ima jednak broj No.1 singlova kao i kralj popa!



Barbara Streisand prodala je više albuma od Pearl Jama, Johnny Casha i Tom Pettyja zajedno! Barbara je prodala 140 miliona ploča.



Tata poznate Miley Cyrus, Billy Ray prodao je 20 miliona primjeraka svog albuma 'Some Gave All', što Bob Marley nikad nije ostvario.



Popularna grupa 'Glee' serije, koja pjeva obrade praznih hitova, ima veći broj singlova koji su dospjeli na muzičke ljestvice od prije spomenutih Beatlesa.

Portal Buzzfeed se i našalio s muzičkom činjenicom, a to je postojanje popularnog Justina Biebera.