ODRASTAO MUŠKARAC

Blanket "Bigi" Jackson proslavio se dok je još bio u pelenama, nakon što ga je njegov otac Michael Jackson neoprezno pokazivao paparazzima preko ograde balkona.

Danas ovaj 19-godišnji mladić uglavnom živi daleko od očiju javnosti te se veoma rijetko pojavljuje u medijima.

Ipak, ovog ponedjeljka Bigi je gostovao u emisiji "Good Morning Britain" te je progovorio o ocu, dok je šetao kroz prostoriju ispunjenu kultnim kostimima kralja popa i fotografijama koje prikazuju njegove nastupe tokom godina.

- Ova kuća i ovaj studio prepuni su uspomena - započeo je.

- To je zapravo ono što je on želio ostaviti u naslijeđe i što zapravo svako od nas želi učiniti. Želimo raditi stvari koje će usrećivati druge ljude i koje će im možda koristiti - dodao je.

Bigi je mnoge iznenadio svojim novim izgledom. Kada mu je otac umro, imao je samo sedam godina, a danas je već odrastao muškarac s bradom.

Pravo ime mu je bilo Prince Michael Jackson II, ali najpoznatiji je pod nadimkom Blanket, koji je 2015. promijenio ime u Bigi.

Brigu o njemu su 2009, kad mu je preminuo otac, preuzeli baka Katherine i rođak Tito Joe, a 2017. njegova je sestra Paris otkrila da su se njih dvoje odselili s porodičnog imanja u Kaliforniji te da je Bigi ostao sam.