Nesvakidašnji prizor

Često smo svjedočili videozapisima u kojima automobili završavaju pod vodom nakon neuspješnog pokušaja spuštanja čamca ili jet skija u jezero ili more. No, do sada nismo vidjeli da se automobil, nakon što je završio u vodi, zapali i nastavi gorjeti.

Tačno to se dogodilo s ovim Tesla Model X nakon što je završio u moru. Incident se dogodio prošlog mjeseca kada je vozačica Tesle pokušala spustiti jet ski u more.

Iako videozapis ne prikazuje sam tok nesreće, jasno je vidljiv mali dio automobila koji viri iz mora, iz kojeg izlazi plamen. Voda oko automobila je uzburkana, a dim izlazi iz nje kao posljedica velikog požara koji se događa ispod vode.

Neidentificirana osoba u videu tvrdi da je žena koja je vozila Model X ostala zarobljena u vozilu nakon što je auto skliznuo u more. Njen suprug, koji je bio na jet-skiju, priskočio joj je u pomoć i spasio je iz automobila.

Nejasno je zašto je Model X počeo kliziti u vodu, no vatrogasci su izvijestili da je "vozilo izgubilo kontrolu i skliznulo s obale u more". Također su izvijestili da je slana voda reagirala s elektronikom, uzrokujući kratki spoj i izazivajući požar koji je gorio dulje vrijeme.

"Vatra je gorjela pod vodom dok se nije sama ugasila. Čak i tada, vozilo je pažljivo trebalo staviti na poseban nosač, a vatrogasno vozilo ga je potom prevezlo do skladišta, gdje će ga držati izolirano nekoliko dana zbog mogućnosti ponovnog buktanja vatre", objavili su vatrogasci na Facebooku. Srećom, nije bilo ozlijeđenih, piše autostart.24sata.hr.