Avion bio u plamenu dok je još bio u zraku

Avion Antonov An-148 u vlasništvu firme Saratov Airlines srušio se u blizini Moskve.

Kako javlja Russia Today, u avionu je bilo 65 putnika i šest članova posade, a pad aviona desio se nedugo nakon polijetanja sa moskovskog aerodroma Domodedovo.

- Avion se srušio u blizini sela Argunovo. Posada i putnici nisu imali šanse da prežive – prenosi agencija Interfax.

Rusko ministarstvo za izvanredne situacije potvrdilo je da je avion pao te je objavilo da je odmah otvorilo istragu o cijelom slučaju. Zasad nema nikakvih službenih informacija o mogućim uzrocima ove nesreće, no izvori bliski istrazi za agenciju TASS kažu da se zasad barata s tri moguća scenarija - loši vremenski uvjeti, ljudska pogreška ili tehnički kvar. Terorizam je kao mogući uzrok u ovom trenutku isključen.

Svjedoci tvrde da su primijetili da je avion bio u plamenu dok je još bio u zraku.

- Čini se da se počeo raspadati usred leta. Interventne ekipe su na mjestu pada zatekle mnoštvo razbacanih posmrtnih ostataka - rekao je jedan izvor za Interfax.

Avion je navodno letio za Orsk, grad u blizini rusko-kazahstanke granice.

Avion An-148 star je sedam godina, a Saratov Airlines ga je kupio lani od jedne druge aviokompanije. Saratov Airlines se prije nekoliko godina našao na crnoj listi prijevoznika koji nisu smjeli obavljati međunarodne letove nakon što je nenajavljena inspekcija zatekla u kokpitu ljude "koji ondje nisu smjeli biti". U međuvremenu je skinut s crne liste.