Atentator 22-godišnji turski policajac

Ruski ambasdor u Turskoj Andrej Karlov ubijen je u oružanom napadu u Ankari, prenose turski mediji. Kako prenosi RT, napadač na ambasadora je ubijen, a prema turskim bezbjednosnim izvorima, riječ je o policajcu koji je radio u Ankari.

Karlov je ranjen dok je prisustvovao umetničkoj izložbi fotografija pod nazivom "Rusija u očima Turaka", potvrdili su izvori iz ruske ambasade, javlja "Hurijet".

Karlov je upucan dok je držao govor, a vjeruje se da iza napada stoje radikalni islamisti, piše "Hurijet". RIA novosti kasnije je prenela da je ambasador podlegao povredama, a ubrzo je to potvrdila i portparolka ruskom Ministarstva odbrane Marija Zaharova.

Ona je dodala da je ambasadoru pokušano da se ukaže pomoć na licu mjesta, ali da se pucnjava nastavila čime je opovrgla prethodni izvještaj da je Karlov odvezen odmah u bolnicu.

Televizija NTV dodaje da su pored ambasadora Rusije teško ranjene još tri osobe. Ruski mediji prenose da je policija "neutralizovala" napadača pozivajući se na tursku agenciju "Anadoliju".

Prenete su i informacije da se napadač zvao Mevlut Mert Altntas, da je bio pripadnik policijske jedinice za suzbijanje demonstracija, da je rođen 1994. godine i da se školovao u Izmiru.

Napadač, koji je kasnije identifikovan kao turski policajac Mevlut Mert Altintas je, kako tvrde svjedoci, galamio:

"Mi umiremo u Aleppu, a vi ćete ovdje".

Turska policija je upucala i ubila napadača, javila je turska TV stanica NTV.

Ruski mediji navode kako je predsjednik Vladimir Putin upoznat sa situacijom, a večeras se očekuje i službeno saopštenje iz Kremlja.