'Lični trener'

Instruktor plivanja seksualno je zlostavljao 11-godišnjeg dječaka dok je ovaj ležao u bolnici pokošen neizlječivom bolešću.

Zatvoren je 63-godišnji muškarac kojeg se sumnjiči da je seksualno zlostavljao 11-godišnjeg dječaka koji boluje od smrtonosne bolesti dok je ovaj ležao u bolničkom krevetu.
Instruktor plivanja John Hudspeth iz američke savezne države Idaho više od godinu dana je pripremao teren za napastvovanje, približavajući se dječaku i njegovoj porodici.
Hudspeth je dječaka i njegovu porodicu upoznao u lokalnoj teretani, nakon čega se infiltrirao u njihov život, postavši "osobni trener" dječaka. Nakon što se on razbolio i završio u bolnici, Hudspeth je u dva navrata zatečen kako obnažen provodi vrijeme u njegovoj bolničkoj sobi. Prvi puta kad ga je medicinska sestra zatekla u sumnjivoj situaciji, obojica su bili goli do pojasa, a Hudspeth je dječaka mazao uljem. U svojih šest godina rada u bolnici nije vidjela takvu scenu, rekla je u prijavi koju je predala nadređenima. Drugi put kad je zatečen, jedna druga medicinska sestra ga je u dječakovoj sobi zatekla u boksericama, nakon čega je prijavljen policiji i uhapšen.