Krije se u pećinama

Bijelu udovicu pod imenom Samantha Lewthwaite čuva grupa elitnih terorista koji su spremni ubiti bilo koga ko joj se pokuša približiti, objavljeno je danas.

Britanka je u bijegu otkako je osumnjičena da je pomogla u koordiniranju napada na tržni centar u Nairobiju u kojem je poginulo 67 osoba koji se dogodio u septembru prošle godine.
U izvještaju se navodi da je štiti banda lojalna al Qaidi koji se kreću na kamilama i magarcima kako ne bi bili primijećeni.
Tridesetogodišnja majka četvero djece, koja je rođena u Buckinghamshireu, jedan je od vodećih "igrača" somalijske radikalne al-Shabaab grupe koja je povezana s al Qaidom.
Daily Miorror objavio je danas kako je u toj grupi veoma cijenjena i da je čuva grupa dobro obučenih ljudi koji je skrivaju i prijete lokalnim ljudima da im ne prilaze blizu.
"Čuvaju je najbolji borci. Nekada se kreću na kamilama, a nekada na magarcima", rekao je pukovnik somalijske armije.
Pretpostavlja se da se Bijela udovica nalazi u Baidoai gdje se somalijska vojska bori s 8.000 terorista.
Samantha Lewthwaite je bila udata za bombaša Germainea Lindsaya koji se "digao u zrak" na londonskoj podzemnoj željeznici. Interpol je izdao crvenu potjernicu za njom i zbog napada u Mombasu 2011. godine. Postala je najtraženija žena svijeta nakon što je optužena za naređivanje ubistava dva radikalna muslimanska klerika, dva protestantska propovjednika, te tri druge osobe, a sve je bilo povezano al-Shabaabom.
Prema izvještajima snaga sigurnosti, Bijela udovica živi u šumama i pećinama.