U Njujorku zasedaju Generalna skupština Ujedinjenih nacija, kao i Savjet bezbjednosti kojim predsedava Albanija. Premijer, Edi Rama, ušao je u prepirku sa ruskim ambasadorom, oko toga zašto je ukrajinski predsjednik govorio prvi.

Rama je najprije objasnio da je tema rat u Ukrajini i da je to razlog, da je tako po pravilima. A onda je dao jedinstven prijedlog.

"Želimo da Vas pitamo – na osnovu čega ste rješili da date riječ predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom prije nego što su govorili članovi Savjeta bezbednosti, od kojih su mnogi ovdje predstavljeni na nivou predsjednika i premijera?“, upitao je ruski ambasador u UN, Vasilij Nebenzja.

"Moram da kažem kada od vas dolazi cijela ova lekcija o kršenju pravila u ovoj zgradi, to je baš impresivno. Ali pošto ste nekoliko puta ponovili da je kršenje u tome da predsjednik Zelenski govori prije nego što govore članovi Savjeta, imam rješenje za to, ako se slažete. Vi zaustavite rat i predsjednik Zelenski neće govoriti. Ono što je njega ovde učinilo važnim i ono zbog čega je važno da mi prvo njega čujemo i da onda diskutujemo o tome, za to ste vi zaslužni, a ne mi“, odgovorio mu je Edi Rama.