Italijanska premijerka Giorgia Meloni, koja je među brojnim sunarodnjacima koji su ovo ljeto posjetili Albaniju, pobrinula se da vlasnica jednog albanskog restorana ne ostane bez novca nakon što je grupa Italijana pobjegla iz restorana, ne plativši račun.

Meloni i njena porodica ove sedmice su posjetili Albaniju, i to kao gosti albanskog premijera Edija Rame. Rama je za italijanski list La Stampa izjavio da je Meloni reagirala nakon što je objavljeno da grupa Italijana nije platila računa u gradu Beratu.

"Molim vas, idite i platite račune za ove idiote", citirao je Rama Meloni koja se obratila italijanskom ambasadoru u Albaniji.

Italijanski ministar poljoprivrede i zet premijerke Francesco Lollobrigada je poručio da je ovo pitanje nacionalnog ponosa.

"Ponudila je da plati račun. Ambasador se vraćao u Tiranu i bio je na raspolaganju da to uradi. Nekoliko nepoštenih pojedinaca ne može osramotiti naciju pristojnih ljudi", izjavio je Lollobrigada.

Rama je u prošlosedmičnom televizijskom intervjuu kazao da Albanija očekuje da ove godine ugosti pola miliona posjetitelja iz Italije, prenosi agencija Reuters.