NOVI RUSKI NAPAD

U ranim jutarnjim satima, tačnije oko šest sati prema našem vremenu, nekoliko jakih eksplozija čulo se u centru Kijeva, glavnog grada Ukrajine.

Ovo je prvi put da je Kijev pogođen nakon više mjeseci, a prema prvim informacija čini se da su eksplozije koje su jutros odjeknule mnogo jače u odnosu na one na početku rata.

Kako prenosi ukrajinski portal Hromadske, najmanje četiri eksplozije čule su se u glavnom gradu, posebno u blizini željezničke stanice.

Također, gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko potvrdio je na svom Telegramu nekoliko eksplozija u centralnoj gradskoj četvrti Ševčenkovski.

Kako javlja javni emiter Suspilne, eksplozije su se čule i u gradu Dnjepar. Odmah po prvim eksplozijama, u gradu i regiji proglašena je zračna uzbuna.

Prema izvještajima sa društvenih mreža, usljed eksplozija, na ulicama su gorjeli oštećeni automobili. Svitlana Vodolaga, glasnogovornica Državne službe za vanredne situacije, saopćila je kako je usljed zračnih napada na različitim mjestima u Kijevu ima povrijeđenih i mrtvih.

Kako prenosi BBC, prema prvim informacijama iz Kijeva, više ljudi je poginulo u ranim jutarnjim eksplozijama, ali za sada nije moguće potvrditi tačan broj stradalih.