Medijski konsultant

Medijski konsultant Melazim Koci izjavio je da Kosovo ne bi bilo kažnjeno, čak i da se povodom 25. godišnjice u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija diskutovalo o Nato bombardovanju SR Jugoslavije, ističući da se ne mogu praviti paralele između rata u Ukrajini i onoga što se 1999. godine dešavalo na Kosovu.

U Savjetu bezbjednosti preksinoć je izostala rasprava o 25 godina od Nato bombardovanja SR Jugoslavije, koju je zatražila Ruska Federacija, pošto nije usvojen dnevni red. Za ruski prijedlog glasale su tri zemlje - Rusija, Kina i Alžir, dok je 12 zemalja bilo uzdržano, pa je predsjedavajuća sjednicom konstatovala da dnevni red nije usvojen.

Koci je za Dukađini rekao da čak i da je tema bila na dnevnom redu, Kosovo ne bi bilo kažnjeno, jer su mnoge države bile protiv toga.

"Čak i da je to uvršteno na dnevni red, Kosovo ne bi bilo kažnjeno, to je bilo samo pitanje za raspravu, a 12 zemalja je bilo uzdržano. Cilj Rusije je bio da stvori sebi povoljan položaj", uvjeren je Koci.

Zato ističe da se može se povlačiti paralela između ruske agresije u Ukrajini i onoga što se dogodilo na Kosovu 1999. godine.

"U Ukrajini imamo otvorenu agresiju, na Kosovu smo imali genocid", tvrdi Koci.

Izvor: Kosovo online/RTV Dukagjini