Prebio čovjeka zbog droge

Švicarski sud odlučio je da protjera kosovskog kikboksera (28) i odredio mu zatvorsku kaznu jer je prije pet godina u Lucernu naneo teške tjelesne povrede jednom Švicarcu, prenosi Ekonomija onlajn.

Niži sud ga je osudio na 10 godina izgnanstva, a još nije poznato da li će se kosovski kikbokser žaliti na tu odluku Saveznom sudu.

Drugi stepen ostaje pri kvalifikaciji slučaja kao teška tjelesna povreda što znači deportaciju i 19 mjeseci zatvora.

Kosovski kikbokser se prije pet godina sukobio ispred jednog kluba u Lucernu sa Švicarcem. Sukobu je prethodila svađa oko droge, zbog čega je kosovski sportista udario žrtvu, a o tome su predočeni dokazi i video snimci.

Žrtva se nije oporavila od moždanog udara, nije bila sposobna za rad i čak je morala da se prijavi za invalidsku penziju, piše lokalni švicarski medij. Međutim, 28-godišnji kosovski kikbokeser sebe ne vidi kao počinioca, već kao žrtvu i kaže da je djelovao u samoodbrani.

Na žalbenom ročištu u Kantonalnom sudu u Lucernu, optuženi se nekoliko godina "borio" protiv deportacije iz Švicarske gdje živi od 1997. godine.

"O samoodbrani ne može biti riječi. Čovjek sa iskustvom u borilačkim vještinama znao je za posljedice svojih udaraca", rekao je sudija.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online