Električna stolica

Lee Hall je 20. zatvorenik u SAD-u i treći u Tennesseeju koji je pogubljen 2019. godine, sam je izabrao smrt na električnoj stolici.

Muškarac u Tennesseeju, koji je proglašen krivim za ubojstvo svoje bivše djevojke tako što ju je zapalio u svom automobilu prije gotovo 30 godina, pogubljen je na električnoj stolici u Nashvilleu, potvrdili su zatvorski službenici, kako prenosi agencija Hina.
Lee Hall (54) proglašen je mrtvim u 19:26 sati po lokalnom vremenu u zatvoru maksimalne sigurnosti Riverbend u Nashvilleu.
Hall je 1992. osuđen na smrt zbog ubojstva 22-godišnje Traci Crozier.
Prije pogubljenja, guverner Tennesseeja Bill Lee je rekao da neće intervenirati u tom slučaju.

Neuspjeli prigovori

Hall je podnio nekoliko neuspjelih pravnih prigovora pred državnim i saveznim sudovima nakon osude za namjerno ubojstvo i podmetanje požara 1992. godine.
Vrhovni sud u Tennesseeju ovog je tjedna odbio njegov posljednji zahtjev za odgodu izvršenja jer je smatrao da je jedna od porotnica bila pristrana budući da je bila žrtva obiteljskog nasilja.
U četvrtak popodne, američki Vrhovni sud odbio je ponudu za 11-satnom odgodom izvršenja.
Hall je odabrao da se smrtna kazna izvrši na električnoj stolici te je tako bio četvrti osuđeni američki zatvorenik koji je na taj način pogubljen od 2018. godine.

Benzinom polio i zapalio bivšu djevojku

Tennessee je 2014. ponovno počeo koristiti električnu stolicu za izvršenje smrtne kazne. Takva kazna će se koristiti ako je zatvorenik izabere ili ako smrtonosna injekcija ne bude dostupna.
Prema sudskim dokumentima, Hall je polio svoju bivšu djevojku benzinom i zapalio je u svom Nissan Pulsaru u noći 16. travnja 1991. godine, nakon svađe izvan kuće svoje bake.
Hall je 20. zatvorenik u SAD-u i treći u Tennesseeju koji je pogubljen 2019. godine, prema informativnom centru za smrtnu kaznu, prenosi Hina.