Navijači plaćaju i 30 eura

Kao što se i očekivalo, interesovanje za meč Albanija - Srbija je vrlo veliko, tako da nije dovoljno ni 4 stadiona da ispuni sve zahtjeve.

Bitka da izbliza prate meč Albanije i Srbije nije samo za karte u "Elbasan Areni", nego i za mjesto na nekom od balkona zgrada oko stadiona.

Kao što se i očekivalo, interesovanje za meč Albanija - Srbija je vrlo veliko, tako da nije dovoljno ni 4 stadiona da ispuni sve zahtjeve. Ali u Elbasanu ima i novog rješanja za onog koji nisu mogli da osiguraju karte za ovaj meč.

Stanovnici zgrada pored "Elbasan Arene" govore da je bilo puno navijača koji su tražili "kartu" da prisustvuju utakmici albanske reprezentacije protiv Portugalije.

Oni kažu da su navijači dolazili iz svih krajeva Albanije, ali i sa Kosova i Makedonije, koji je plaćali i do 30 eura kako bi gledali utakmicu sa balkona okolnih zgrada, prenosi "Top Channel".

Meč se može bolje pratiti sa terase zgrada. Pogleda sa terase je "sanjana tribina za svakog navijača". Ali tu se ne može niko popeti, jer se malo prije početka utakmice terase zgrada blokiraju od strane policijskih snaga koji vrše nadzor terena.

Za utakmicu protiv Srbije, odavno se radi detaljan plan mjera kako ne bi došlo do incidenata.

Popularan dron koji je podignut u Srbiji je odveo do toga da Albanski fudbalski savez usko sarađuje sa Državnom policijom i Nacionalnom obavještajnom službom.

Dio njihove brige postale su i 4 zgrade sa pogledom na stadion. Da bi izbjegli rizik koji bi mogao doći sa tih terasa portal saznaje da policija može implementirati dva plana. Strogi nadzor tih objekata će biti sve do pražnjenja tribina. Ostaje da se vidi...