Ubica se predao policiji

Zamjenik direktora Uprave javnih prihoda Makedonije Argetim Asani (42) ubijen je radi osvete, priznao je otac osumnjičenog za ubistvo.

Asanija je juče u 13.30 sati iz vozila "Golf" u pokretu ubio Abdulaj Kupa, brat tjelohranitelja gradonačelnika Struge Urana Kupe koji je u februaru kidnapovan i ubijen, prenose makedonski mediji. 
Bajram Kupa, otac Abdulaja Kupe, rekao je da je njegov sin to učinio iz osvete zbog ubistva brata. Abdulaj Kupa predao se policiji.
Makedonska policija je saopštila da je tridesetogodišnjak priveden zbog ubistva zamjenika direktora Poreske uprave, ali nije otkrila njegov identitet. 
Prema nezvaničnim informacijama, privedeni nije negirao ubistvo. Argetim Asani ubijen je u centru Struge sa pet metaka iz vozila u pokretu.
Na funkciju zamjenika direktora Poreske uprave izabran je kao kandidat Demokratske unije za integraciju (DUI), koja je koalicioni partner vladajućeg VMRO-DPMNE.
DUI je osudila nasilje i demantovala da je riječ o unutarpartijskom obračunu, kako su prenijeli makedonski mediji, navodeći da Asani nije član te stranke iako je bio poznat po incidentu u struškom ogranku DUI. 
On je u decembru prošle godine zatražio ljekarsku pomoć u struškoj bolnici, nakon incidenta tokom izbora za predsjednika lokalne stranačke organizacije.
Argetim Asani bio je i poznati biznismen i član Upravnog odbora Fudbalske federacije Makedonije.