To je bila provokacija!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je puštanje drona sa zastavom velike Albanije nad stadionom u Beogradu za vrijeme utakmice dvije reprezentacije bila nedvosmislena i organizovana politička provokacija, i da i on i premijer Albanije Edi Rama znaju ko je to učinio...

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja u Intervjuu na TV B92 pred put u Albaniju, naznačivši da će to biti prva posjeta premijera Srbije toj zemlji.

Premijer Srbije je ukazao "da su Albanija i albanski narod u ekspanziji, i ekonomskoj i političkoj, i da moramo da vodimo računa o tome da imamo veoma dobre odnose i da nastojimo da u toj zemlji imamo što veći broj investitora kao i trgovinski suficit".

Kako je rekao, zna da bi mnogi voljeli kada bi rekao da neće da ide u Albaniju i da bi rekacija bila "to, ako si im rekao".

 - Ali, to ne bi bilo u interesu Srbije -  istakao je, mada je svjestan da mu ta odluka neće donijeti poltičke poene.

Na konstataciju novinara da je bilo i teških riječi i iz Tirane, ali i iz Beograda, uključujući izjavu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da zemlje terba da se ujedine protiv velike Albanije, Vučić je zapitao šta je loše u toj izjavi, koju, inače, lično nije pročitao.

"To je lijepo rečeno", primijetio je Aleksandar Vučić.