Tokom posjete 27. maja

Posjeta premijera Srbije, Aleksandra Vučića, Albaniji, prema pisanju srpskih medija neće biti prema protokolarnim pravilima. Srpski dnevni list "Kurir" u današnjem broju pisao je o posjeti koja će biti održana 27. maja.

Prema pisanju ovog lista, premijer Albanije, Edi Rama i zamjenik premijera Republike Kosova, Hashim Thaçi, zajedno su isplanirali da tokom Vučićeve posjete Tirani na svaki način isprovociraju srpskog premijera, prenosi list "zëri.info".

Inače, ovo će biti prva zvanična posjeta jednog srpskog ministra Albaniji. Posjetu Vučića Albaniji, je objavio savjetnik premijera Edija Rame, Shkëlzen Maliqi.

Dolaskom u Tiranu, Vučić se odazvao pozivu premijera Edija Rame, kojeg je uputio 10. novembra 2014. godine tokom njegove službene posjete Beogradu. Posjeta Rame Srbiji je bila prva posjeta jednog visokog dužnosnika Albanije nakon 68 godina.

"U ovih sedam mjeseci možemo popraviti ono što je prethodnih godina ostavljeno u zaborav i to je velika strvar, ne samo za albansko-srpske odnose, ali i za čitav region", rekao je Shkëlzen Maliqi.

/Zëri/