Sve gubi smisao!!!

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je spreman da prekine pregovore u Briselu ukoliko Priština ostane pri stavu da mu zabrani dolazak na Kosovo jer se tu, kako je ocijenio, radi o poniženju.

"Spreman sam (na prekid pregovora) jer je to poniženje. Nećemo dozvoliti da nas Priština ucjenjuje. Vučić i ja smo rizikovali svoje karijere pa i živote jer su nam ovdje prijetili razni ekstremisti. Bili smo uvjereni da je to za Srbiju dobro i ja sam parafirao taj sporazum. Ako ja ne mogu da odem na Kosovo, onda sve gubi smisao", rekao je Dačić.

U intervjuu za "Naše novine", Dačić je rekao da je evidentno da se Priština plaši sprovođenja Briselskog sporazuma i da je pokušavala da opstruira njegovo sprovođenje od kada je postignut dogovor o izborima.

"Prvo oko glasačkih listića na koje su htjeli da stave grb Kosova, što nema nigdje u svijetu. Zatim je na red došlo mjesto za Srbiju u Centralnoj izbornoj komisiji, što je na Thaçijevu žalost i Catherine Ashton zapisala u svoj tefter. Poslije su problematični bili birački spiskovi, a na kraju je došla ova skandalozna odluka", rekao je on.

Dačić je dodao da je Ashton zakazala sastanak u Briselu nakon toga ali da je on tražio da se sa njom vidi prije toga, da bi iznio stavove od kojih Srbija ne može da odstupi.

"Ako ja ne mogu da odem na Kosovo, onda sve gubi smisao", rekao je Dačić.