Ubistvo policajca je ekstremističko ludilo

Premijer Srbije Ivica Dačioć izjavio je danas da napad na EULEX na sjeveru Kosova predstavlja ekstremistički, a ne patriotski akt koji nanosi štete Srbiji u cjelini i naglasio da ga Vlada Srbije najoštrije osuđuje.

"To nije pucanje u EULEX, već u budućnost srpskog naroda na Kosovu, u budućnost Srbije i njenih građana. Napad na EULEX i KFOR? Kakva je perspektiva srpskog stanovništva na Kosovu pod tim uslovima? Oni koji su to uradili su neprijatelji Srbije", poručio je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa češkim ministrom spoljnih poslova Janom Kohoutom, prenosi beogradski "Blic".
 
Prema Dačićevim riječima, ovakvo "ekstremističko ludilo" kojeg ima na svim stranama može opasno da ugrozi mir, stabilnost i bezbjednost na Kosovu.

"To je velika šteta za interese Srbije, prije svega srpskog naroda na Kosovu i vlada najoštrije osuđuje taj akt", rekao je Dačić.

On je dodao da je Srbija već ponudila pomoć EULEX-u u pronalaženju krivaca i izrazila saučešće EULEX-u, litvanskoj vladi i porodici poginulog.

"Mi insistiramo i dajemo punu podršku nastojanjima da se uhapse počionioci", poručio je Dačić.