Pucao iz poluautomatske puške

Ulcinjska policija uhapsila je državljanina Kosova Shabana Hysenija (25) iz Uroševca, sa boravkom u Ulcinju, zbog sumnje da je jutros pokušao da ubije pet osoba.

Kako saznaju "Vijesti", Hiseni je uhapšen sat vremena nakon pucnjave, u mjestu Bratica.
Iz Uprave policije saopšteno je da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Sh.H. oko jedan sat u ugostiteljskom objektu „Stari ribar“ u Ulcinju, iz skraćene poluautomatske puške u pravcu nekoliko osoba ispalio više hitaca.
Povrijeđeni su S.Z. iz Ulcinja i četiri državljanina Albanije – A.T, B.T. i M.K. iz Tirane i G.Gj. iz Skadra.
"Događaju je, kako se sumnja, prethodila verbalna rasprava između osumnjičenog i još jedne osobe sa jedne i četiri povrijeđene osobe iz Albanije sa druge strane, koja se desila oko ponoći. Sumnja se da je Sh.H. potom izašao iz lokala a nakon petnaestak minuta se vratio i počeo da puca u pravcu oštećenih čim je ušao u lokal, nakon čega je pobjegao", pojasnili su iz policije.
Navodi se da je pet povrijeđenih, zbog povreda od sačme krateža, transportovano u Hitnu pomoć u Ulcinju, a potom u Opštu bolnicu u Baru. "Prema našim informacijama, njihovo zdravstveno stanje je stabilno", kazali su iz policije.
Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a policijski službenici su preduzeli i druge operativne mjere koje su dovele do identifikovanja osumnjičenog, a potom i njegovog hapšenja oko četiri sata i 30 minuta.
"Pretragom terena pronađeno je sredstvo izvršenja krivičnog djela – skraćena poluautomatska puška, koja će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten Viši državni tužilac u Podgorici, kojem će Sh.H. danas, uz krivičnu prijavu, biti priveden", kaže se u saopštenju.