Pisanje beogradskog lista "Kurir"

Srbijanski mediji su u konačnici podigli zbrku koja nema nikakve veze sa etničkom pripadnošću. Ovako prema pisanju srbijanskog portala "Kurir" čak 90 procenata droge koja dođe u Srbiju pripada albanskim kriminalcima, koji vode glavnu riječ i u zapadnoj Evropi i SAD.

"Na teritoriji Srbije postoji nekoliko mafijaških grupa. Od nekad moćnog 'zemunskog klana' i grupe odbeglog Dejana Stojanovića Keke ostali su aktivni samo neki članovi, a glavnu reč u srpskom podzemlju vodi albanska mafija! Doduše, njih polako počinje da ugrožava izuzetno jaka ruska mafija, koja preko svojih kontroverznih biznismena pere novac kupovinom preduzeća", piše srbijanski portal u tekstu pod nazivom "Srbija u kandžama albanske mafije", prenosi portal "Indeksonline".

"Osim albanske mafije, u Srbiji još deluju bosanska, turska i crnogorska mafija, pa čak i kineske trijade! Uticaji tih mafija međusobno se prepliću, ali glavnu reč ima albanska, koja s Kosova snabdeva Srbiju heroinom i marihuanom. Crnogorska mafija veoma dobro je povezana s južnoameričkim kartelima i takođe prodaje kokain na srpskom tržištu ", kazao je za portal Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije i dodaje da ruska mafija u posljednjih nekoliko godina jača u Srbiji.

"Oni su trenutno najjača mafija na svetu i u Srbiji polako preuzimaju primat od albanskih kriminalaca. Ruska mafija je globalna, radi u svim zemljama sveta, a interesantno je da njeni članovi imaju međusobni dogovor o nenapadanju i pomaganju, što je uticalo na jačanje njihove moći i uticaja! Vođe mafije su im uglavnom bivši pripadnici KGB koji su ostali bez posla posle raspada SSSR" - rekao je Nicović.