Demaskiranje!

Gradonačelnik Preševa Shqiprim Arifi ocjenio je da cilj Albina Kurtija nisu promjene i boljitak Albanaca već, kako je naveo, širenje intenzivnije i totalitarnije sopstvene vlasti na prostoru Sjeverne Makedonije, Albanije i tri opštine na jugu Srbije.

Arifi je Albancima u Sjevernoj Makedoniji, preko društvene mreže "X", poručio da Kurti nema za cilj da im obezbjedi promjene i boljitak.

"Kurti ima za cilj da proširi svoje pipke širom albanskih zemalja kako bi pomogao srpskoj propagandi i insinuacijama protiv Albanaca, kao da je Kosovo srce sukoba u regionu", naveo je Arifi.

On je rekao da je Kurti zbog "istorijske i lične opterećenosti" postao prvi albanski premijer koji je otvoreno antiamerički nastrojen i huška protiv SAD i zapadnih interesa.

"Poređenja radi: u 'Preševskoj dolini', Kurti milionima eura finansijski podržava albansku vazalnu partiju Beograda, koja ima decenijama dugu istoriju korupcije i kriminala. Tako je našao način da proširi svoju vlast, jer ga je jedina vlast na Kosovu skoro izneverila u svakom aspektu života. Prihvatio je ZSO, a sa njom i kantonizaciju Kosova, propuste u zdravstvu, privredi, obrazovanju i svim vitalnim sferama”, naveo je Arifi.

Zato je, kaže, potrebno "demaskirati politiku aktuelnog premijera Kosova".

Izvor: Kosovo Online