U dvorištu parlamenta Albanije okupilo se 13 članova opozicione grupe Bardhi-Berisha, izbačenih nakon haosa koji je nastao u Skupštini, i pokušavaju da uđu u nju, prenosi Reporteri.

„Sve ćete videti svojim očima. Nije vrijeme za riječi, već za djela“, rekao je Berisha, koji je među izbačenim poslanicima.

Flamur Noka, isključen sa plenarne sjednice nakon haosa u Skupštini, pokušao je nasilno da ukloni radnika obezbjeđenja, prenose mediji u Albaniji.

Noka je, u pokušaju da uđe u parlament, razbio staklo na vratima Skupštine. Sukobio se sa čuvarima, koji su ga potom uklonili.

U jednom trenutku Noka je na silu povukao jednog od zaposlenih. Medi prenose da ga je uhvatio za vrat i jaknu kako bi probio kordon koji su postavili čuvari i sprečio ih da uđu. U pomoć mu je prišao i poslanik Lefter Geshtenja.


Poslanici pokušavaju da uđu u albanski parlament

Današnja plenarna sjednica u Skupštini Albanije trajala je samo osam minuta i opet je bila praćena haosom i dimnim bombama od strane opozicionih poslanika, prenosi Telegrafi.

Sjednica je zatvorena bez rasprave zbog haosa koji su napravili poslanici opozicije. Međutim, poslanici većine uspjeli su da sa 74 glasa potvrde novi pravilnik za Skupštinu, koji predviđa pooštrene kaznene mjere za poslanike koji prave haos u Skupštini.

Prema novim izmjenama, poslanici mogu biti isključeni iz rada Skupštine do dva mjeseca u slučaju kršenja propisa.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri