Predsjednik Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da su priznanje nezavisnosti Kosova, članstvo zemlje u NATO i sankcije Rusiji kao dio zajedničke spoljne i bezbjednosne politike Evropske unije – završene stvari.

Milatović je za RTV Slovenija, na pitanje da prokomentariše odnos Crne Gore prema Srbiji i Rusiji i uticaj Srpske pravoslavne crkve, rekao da je bivši predsjednik Milo Đukanović doneo pitanje crkve u svakodnevnu politiku i da je ono stavljeno ad akta.

Prema njegovom mišljenju, sada i političari u Crnoj Gori imaju fokus na temama koje su od suštinske važnosti za građane, a to su ekonomski i životni standard, vladavina prava i evropske integracije.

– Dok su nas dijelili i stavljali fokus na te podjele, ono što se dešavalo je da se jedan mali krug ljudi povezan sa prethodnom vladajućom strukturom snažno obogatio, stalno plašeći narod i promovišući različite neistine o ovakvom ili onakvom uticaju u Crnoj Gori, i upravo toliko dugo opstajao na vlasti – kazao je Milatović.

Izrazio je nadu da će Crna Gora, uz pomoć svojih strateških partnera, postati punopravna članica Evropske Unije u narednih 4-5 godina.