Zauvijek!

Ministarka spoljnih poslova Albanije Olta Xhaçka pozvala je lidere Kosova i Srbije da razgovaraju, a Evropsku uniju i Sjedinjene Američke Države da insistiraju na tome, istakavši da ništa drugo osim dijaloga neće uspjeti, prenosi Koha.

Ona je rekla da se situacija na sjeveru Kosova razvila kao manifestacija unutrašnje politike i da se ne gledaju interesi građana.

"Niti će vojska Srbije ući na Kosovo, niti će vojska Kosova ući u bilo kakav oružani sukob. Sve se radi u interesu unutrašnje politike i nema veze sa interesom običnih ljudi. Ovo je izuzetno opasno i mora se zaustaviti zarad cijelog našeg regiona", kazala je Xhaçka.

On je istakla da Srbija treba da prestane da "podržava izgradnju barikada na sjeveru".

"Srbija mora da prestane da neopravdanim razlozima podržava podizanje barikada na sjeveru Kosova i da se konačno shvati da je takozvano Kosovo i Metohija nestalo. Zauvijek! Barikade ne štite nijednog Srbina na Kosovu, one samo potkopavaju našu zajedničku budućnost. Albanci i Srbi su dva najveća naroda u regionu i oni su 'osuđeni' da nađu stabilan put ka zajedničkoj budućnosti", rekla je Xhaçka.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore