Premijer Crne Gore

Premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je da sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ima dobar kolegijalni odnos i dodao da sa svim premijerima iz regiona želi da bude kooperativan, prenosi Reporteri.

Abazović je istakao da po njemu nisu realne priče da je Vučić umješan u politička trvenja u Crnoj Gori.

„Moji odnosi sa Vučičem su veoma dobri, kolegijalni su, sve priče da je Vučič umješan u državni udar ili umješanost nove vlasti ili nešto drugo za mene nisu realne. On je predsjednik svoje zemlje, mi imamo svoju suverenu državu, koja ima svoju politiku. Ono što pokušavam da uradim sa premijerom Albanije Edijem Ramom, sa premijerom Kosova, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije je da budem kooperativan. To znači imati odnos koji nije samo politički, već i lični ljudski, jer je to veoma važna komponenta na Balkanu“, rekao je Abazović.

Abazović je dodao da cijeni premijera Kosova Albina Kurtija, zbog, kako kaže, njegovih "principijelnih stavova".

„Mislim da se dobro slažemo, možda drugačije gledamo na neka pitanja, možda drugačije gledamo na Otvoreni Balkan, ali to nije restriktivna stvar sa moje strane, pa da imam više ili niže mišljenje o nekome. Veoma cijenim Albina Kurtija i on je pokazao da je principijelan u svakom pogledu, i ponosan sam što dolazi iz Ulcinja. Želim mu puno uspeha u liderstvu na Kosovu", naglasio je Abazović.

Upitan o odnosima sa premijerom Albanije Edijem Ramom, Abazović kaže da je sa njim u veoma dobrim prijateljskim i bratskim odnosima.

„Odnosi sa Ramom su veoma prijateljski, bratski, specifični su odnosi, lično volim ljude koji mogu da pričaju o veoma ozbiljnim temama, ali kada dođe trenutak vole da se malo našale i opuste situaciju. Takvii ljudi mi jako odgovaraju, mislim da sam i ja takav“, kaže on.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri