Bivši premijer Albanije

Bivši premijer Albanije Sali Berisha objavio je da ga je Velika Britanija proglasila osobom "non grata" i da mu je zabranila ulazak u zemlju. On je rekao da je sve što se navodi protiv njega obična "laž i manipulacija", prenosi albanski abcnews.al.

"Edi Rama je objavio vijest o odluci Vlade Velike Britanije, obavjestio me u svom pismu da mi je ambasada Velike Britanije zabranila ulazak zbog organizovanih kriminalnih grupa i zločina kao i da predstavljam rizik za javnu bezbjednost Albanije i Velike Britanije", rekao je Berisha.

Prema njegovim riječima, ta odluka je zasnovana "na kleveti grupe, koju je sponzorisao američki državni sekretar Antony Blinken, na kleveti i lobiranju Edija Rame i multimilijardera Georga Sorosa".

Kako kaže, više puta ponovljena laž postaje istina i dodaje da je siguran da to nije usmereno samo protiv njega već i protiv dijela vlasti.

"Ponavljam, da ću u trenutku kada vlada Velike Britanije, ili bilo koja druga strana vlada dokaže istinu o korupciji, ja ću je priznati", rekao je Berisha.

Bivšeg albanskog premijera je i američki State department proglasio personom "non grata" prošle godine.

Izvor: abcnews.al/kosovoonline