Osuđeni za različite zločine

Velike Britanija vratila je u Albaniju 23 državljanina te zemlje, koji su osuđeni za različite zločine, među kojima i teška krivična djela, prenosi Albanian post.

"Ove osobe su odgovorne za neke od najgnusnijih zločina, uključujući silovanje, nasilni zločin i teška krivična djela u vezi droge", izjavila je britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel.

Prema njenim riječima, oni su prekršili britanske zakone i vrijednosti, njihove žrtve žive sa ožiljcima tih zločina.

"Ova vlada će iskoristiti sva raspoloživa sredstva da deportuje strane državljane koji su počinili zločine nad našim građanima, a nedavno smo uveli 'Zakon o granicama' kako bismo pomogli da se završi ciklus zahteva i žalbi u posljednjem trenutku koji mogu da odlože deportaciju“, dodala je Patel.

Prošlog mjeseca, prema britanskim podacima, 190 prestupnika različitih nacionalnosti napustilo je Veliku Britaniju čarter i redovnim letovima.

Među njima su bili i kriminalci osuđeni za krivična djela kao što su ubistvo iz nehata, silovanje, zločini protiv droge, pokušaj ubistva i nasilni zločini.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Velike Britanije navelo je da je od marta 2021. više od 10.000 ljudi deportovano iz Velike Britanije redovnim i čarter letovima. U tu svrhu je organizovano 85 čarter letova za 13 različitih zemalja.

Današnji let, kojim su vraćeni osuđenici, obavljen je u saradnji sa Vladom Albanije.

Izvor: Kosovo Online/Albanian post