Premijer Crne Gore

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da će prisustvovati samitu "Otvoreni Balkan" u Ohridu i dodao da još nije čuo validan argument za to da ta regionalna inicijativa nije dobra za Crnu Goru, prenosi RTCG.

Abazović, koji je juče učestvovao u akciji čišćenja Kliničkog centra, novinarima je rekao da su predstavnici Crne Gore, u statusu posmatrača, i ranije bili na samitima inicijative "Otvoreni Balkan".

On je ponovio da treba prihvatiti svaku regionalnu inicijativu koja može da ubrza evropske integracije države, ističući da za članstvo u Evropskoj uniji ne postoji alternativa.

Abazović je naveo da još nije čuo validan argument koji govori u prilog tome da "Otvoreni Balkan" nije dobar za Crnu Goru.

“Ako nije dobar za neku partiju ili političara, neka to kažu. Naši evropski partneri i Sjedinjene Američke Države traže da vide ljude koji pričaju, sarađuju i ne emituju probleme“, istakao je Abazović, javila je agencija MINA.

Na pitanje kako je protekao razgovor sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Davosu, Abazović je odgovorio da su imali lijep i korektan razgovor, uglavnom o ekonomiji.

"Crna Gora će sa novom Vladom voditi pomiriteljsku politiku sa svim susjedima. Spremni smo na saradnju i naša ruku ja pružena svima, naročito Srbiji. Kažem naročito, jer su sa njima odnosi bili najviše nepotrebno nategnuti", rekao je Abazović.