Premijer Albanije

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da bi Albanija trebalo da teži novom kvalitetu u parlamentarnim odnosima sa Skupštinom Kosova i da bi trebalo da bude prisutnija u Prištini, prenosi Koha.

"Imamo dovoljno iskustva da možemo da zahtjevamo od sebe da podignemo komunikaciju na viši nivo. Moramo da težimo boljim odnosima sa Skupštinom Kosova. Trebalo bi da budemo prisutniji u Prištini, prije svega poslanici, da razgovaraju sa kolegama, da razmjene mišljenja i ideje koje su u interesu naše dvije zemlje", rekao je Rama.

Rama se osvrnuo i na neslaganja Vlade Kosova u vezi sa "Otvorenim Balkanom".

"Nije tajna da stvari u Vladi Kosova ne idu dobro i neslaganje oko "Otvorenog Balkana" u međuvremenu je dobilo nezasluženu razmjeru, ali Kosovo je neodvojivi dio nas i naše zajedničke budućnosti. Trebalo bi da radimo na tome da imamo što više bratskih odnosa, fokusirajući se na ono što nas razdvaja i strpljivo se noseći sa kosovskim neslaganjem u vezi 'Otvorenog Balkana'", smatra Rama i ocjenjuje da je "Otvoreni Balkan" jasan i pošten izbor za budućnost Albanije.

Rama je dodao i da će nakon godinu dana rezultati govoriti o tome zašto "Otvoreni Balkan" jača Albaniju u regionu i Evropi.
 
Izvor: Kosovo Online/Koha ditore