VUČIĆEV TABLOID IZMAŠTAO

Osim milijardi, moćnih aviona i ubrzanih evrointegracija, predsjednik SAD navodno je spreman pismeno da garantuje specijalne veze Srbije sa RS. Ovu ponudu, tvrde diplomate, u Beograd će donijeti Matthew Palmer.

Američki predsjednik Donald Trump spremio je za Srbiju političku 'nepristojnu ponudu', kako bi privolio vlast u Beogradu da što prije prizna Kosovo, piše taonolid Informer blizak predsjedniku Srrbije Aleksandru Vučiću. 

Ovaj plan, tvrde odlično obaviještei diplomatski izvori Informera, podrazumijeva da Srbija kao 'kompenzaciju' za priznavanje Kosova dobije eskadrilu od 14 novih aviona F-16, deset milijardi dolara za infrastrukturne projekte, ali i ubrzan ulazak u EU, najkasnije do 2024. godine! Osim milijardi, moćnih letelica i ubrzanih evrointegracija, Vašington je spreman i da pismeno garantuje specijalne veze Srbije i RS.
 
Prema riječima neimenovanih izvora Inforera, predsjednik Trump odlučio je riješiti kosovsku krizu do sredine slijedeće godine.

- Trump je došao na ideju da Srbiji ponudi nešto poput Maršalovog plana za Njemačku poslije Drugog svjetskog rata. To bi podrazumijevalo investicije od 10 milijardi dolara prije svega za infrastrukturne projekte, eskadrilu aviona F-16, dakle najmanje 14 letjelica, ali i značajno ubrzane evrointegracije. To znači da bi Srbija mogla sigurno da uđe u EU do 2024. godine. Osim novca i aviona, Trump je spreman i da pismeno garantuje specijalne veze Srbije i Republike Srpske - prenosi Informerov meimenovani izvor.

- Palmeru je dodijeljen specijalni zadatak da vlastima u Beogradu detaljno prenese ovu ponudu. I ne samo da je prezentuje, već i da uvjeri srpske državnike da je ponuda više nego darežljiva i da bi trebalo da je prihvate - ističe Informerov izvoz.