Za mještane Podgora i okolnih 20 sela

Za potrebe mještane Podgora i još 20 okolnih mjesta počela je sa radom nova policijska stanica u Ljubiždi.

Regionalna uprava policije u Prizrenu obavještava javnost da je od danas počela sa radom nova policijska stanica u Ljubiždi, poznata kao Policijska stanica - Sjever.

"Uz najbolje namjere radi osiguranje reda i sigurnosti i stvaranja partnerstva sa građanima opštine Prizren, kako bi bili bliže njima i odgovorila na izazove koji se javljaju pred policijom, od danas je počela sa radom nova policijska stanica u Ljubiždi, također poznata kao Policijska stanica - Sjever", stoji u saopštenju Regionalne uprave policije u Prizrenu.

Ova stanica se nalazi u prostorijama Regionalne direkcije i u potpunosti je kompletirana kako sa osobljem tako i sa logistikom kako bi izvršila zadatke i suočila se sa svim izazovima.

Inicijativu za osnivanje nove stanice je inicirala Uprava Regionalne policije u Prizrenu, a bezrezervno je podržana od strane Generalne uprave policije.

"Nova stanica ima jasno definiranu teritoriju nadležnosti i ovo područje se sastoji od 27 sela sa 43.874 stanovnika različitih nacionalnosti, sa 172,41 m2. Također u ovom području djeluje veliki broj poslovnih i privrednih subjekata, ali tu se nalaze i drugi važni objekti", stoji u saopštenju policije.

Regionalana uprava policije u Prizrenu informiše mještane slijedećih sela da ubuduće sva potreba dokumenta koja izdaje policija mogu podići u novoj policijskoj stanici u Lubiždi.

Mjesta koja su u nadlježnosti Policijske stance Ljubižda:

1. Caparce
2. Arbana
3. Grnčare
4. Kabaš
5. Mala Kruša
6. Koriša
7. Ljandovica
8. Ljubižda
9. Ljutoglav
10. Malësi e Re
11. Medvece
12. Novake
13. Novo Selo
14. Petrovo
15. Pirana
16. Prizren (jedan dio)
17. Randubrava
18. Gornja Srbica
19. Donja Srbica
20. Skorobišta
21. Smać
22. Špinadija
23. Trepetnica
24. Veleža
25. Vrbičane
26. Dojnica
27. Zojz