Zamjena za pritvorenog Nexhata Çoçaja

Gradonačelnik Prizrena Ramadan Muja je za privremenog rukovodioca Direktorijata obrazovanja u Prizrenu imenovao svog unuka Simira Krasniqija.

Krasniqi će privremeno zamjeniti direktora Nexhata Çoçaja, koji se trenutno nalazi u pritvoru, prenosi Prizren Press.
Opozicione partije optužile su gradonačelnika Prizrena Ramadana Muju za ovu skandaloznu odluku.
"Imenovanje Simira Krasniqija, unuka Ramadana Muje, za vršioca dužnosti me još više ubjedilo da ova vlast, ne samo da ne radi u interesu građana, već je sada postala i previše opasna za budućnost naše djece", kaže odbornica Samoopredjeljenja Drita Millaku.
"Ova degradacija Ramadana Muje u Prizrenu, posebno u obrazovanju, se decenijama neće moći ispraviti. V.D. Simir Krasniqi, unuk Ramadana Muje, je najodgovorniji za urušavanje ugleda škole Luciano Matroni, primavši nastavnike bez konkursa i bez stručnog zvanja, a sada je ovom unuku povjereno da upravlja, ne samo jednom školom već cijelim Direktorijatom obrazovanja u Prizrenu. Ovo je skandalozno", istakla je Drita Millaku i  dodala da je "suspenzija a ne otpuštanje sa mjesta direktora Nexhata Qoqaj, govori da je i Ramadan Muja uključen u ovaj haos".
Na imenovanje privremenog rukovodioca Direktorijata reagovao je i LDK u Prizrenu.
"Demokratski savez Kosova u Prizrenu izražava zabrinutost zbog zakonske neodgovornosti u imenovanju privremenog rukovodioca u Direktorijatu obrazovanja u Prizrenu od strane gradonačelnika", stoji u reagovanju LDK-a.
"Kao i u njegovom slučaju, kada je osuđen od strane suda, otkrio je posebnu mogućnost; samo-suspenzija sa funkcije gradonačelnika. Također je u slučaju hapšenja Nexhata Çoçaja u Direktorijatu obrazovanja, odlučio da napravi slično, čak i još čudniju mogućnost. Ramadan Muja je imenovao svog unuka Simira Krasniqija, njegovog unuka, osobu koja je već duži niz godina imenovana za direkotra Srednje medicinske škole u Prizrenu", navodi se u reagovanju LDK-a u Prizrenu.