Žrtva korupcije i uplitanja određenih ljudi

Tri puta je promijenjeno odjeljenje jednog učenika prvog razreda osnovne škole "Motrat Qiriazi" u Prizrenu. On je "žrtva" uplitanja u izbor učitelja za djecu, jer njegovi roditelji imaju političku moć.

"Direktor ove škole, je ovom učeniku u nekoliko dana promjenio tri odjeljenja", izjavio je izvor iz ove škole, piše portaql "Pirzrenpress".

"Ovom prilikom on tvrdi da je prvo intervenisao neko od odbornika, neko od aktivista partije ili pak i sam predsjednik".

Tortura nad učenicima prvog razreda je raspravljana i u Skupštini opštine Prizren. Odbornica pokreta Samoopredjeljenje, Drita Millaku je na posljednoj sjednici Skupštine rekla da u osnovnoj školi "Mustafa Bakiu", u ovom fenomenu je upotrebljeno i nasilje.

"Za odabir učenika je upotrebljeno i nasilje od strane osoblja škole", rekla je Millaku.

Direktor za obrazovanje u Prizrenu, Nexhat Çoçaj kaže da nema informacija da je upotrebljeno nasilje u ovoj školi.

"Nemam informacije da je upotrebljeno nasilje u ovoj školi", rekao je Çoçaj.

U međuvremenu, po školama u Prizrenu, nevina djeca od šest godina starosti premještaju se od jednog do drugog učitelja, iz jednog u drugo odjeljenje, mijenjajući odjeljenja kao da su to čarape.

"Uništavanje škole počinje od upisa u prvi razred", procjenjuju poznavatelji obrazovanja u Prizrenu.

Prema njima, sve se to događa sa voljom, neprincipijelnim i neprofesionalnim postupanjem direktora, koji najvjerojatnije korumpiran od strane roditelja, ili pak od strane učitelja koji žele da u svojem odjeljenju imaju učenika iz intelektualne porodice i materijalno dobrostojeće.

/PrizrenPress.com/