Od autobuske stanice do autoputa

Direktor Direktorijata inspekcije u Prizrenu, Bedri Bytyçi, najvaljuje rušenje uzurpiranih objekata i onih koji su izgrađeni van doyvoljenog prostora od autobuske stanice pa sve do autoputa.

"Ove godine ćemo se još više anagažovati na rješavanju zahtjeva naših građana. U fazi smo izrade ciljeva, a sve naše akcije biće transparentne.", rekao je on.

"Rušenje započeto prošle godine u ulici 'Wesley Clark' će se nastaviti. Naš direktorijat zajedno sa Direktorijatom urbanizma je uputio zahtjev Direktorijatu geodezije i katastra da izvrši mjerenja, ne samo u ovoj ulici nego i u ulici "Ismajl Kryeziu" u naselju Arbana pa sve do autoputa. Tamo gdje postoji uzurpacija javne imovine, mi ćemo intervenisati", rekao je Bytyçi.

"Sve poslovne zgrade i stambene kuće moraju proći legalizaciju, te svi oni objekti koji ne prođu ovaj proces, biće odmah porušeni, jer su u suprotnosti sa regulacionim planovima i zakonima na snazi vezanih za izgradnju", dodao je on.

Također naglašava da ovaj direktorijat nije imao i neće imati selektivan pristup prilikom rušenja  objekata.

"U koordinaciji sa Task Forceom Ministarstva životne sredine, angažovaćemo se i na poboljšanju situacije u Historijskom centru Prizrena, što je prioritet direktorijata na čijem sam ja čelu", rekao je Bytyçi za "TV Prizreni".