Predsjednik ogranka LDK za Radio Sharri

Pošto od strane lokalne vlasti u Dragašu nije bilo reagovanja u vezi sa srpskim izborima organizovanim u ovoj opštini, predsjednik najveće opozicione partije LDK, Fatmir Mehmeti, je u izjavi za Radio Šari rekao da je održavanje ovih izbora u opštini Dragaš, u kojoj nema Srba, bilo očekivano, jer je partija na vlasti povezana sa CDU-om, koji podržava Srbiju, a čelnici ovog subjekta i dalje vode paralelnu opštinu Gora.

“Na našim zadnjim izborima se vidjelo da je raspoloženje većine vođeno političkom inercijom. Ne dao Bog da se Srbija ovdje i de facto vrati, jer nas političko ponašanje partije na vlasti vodi ka tom gorkom realitetu. PDK na lokalnom i centralnom nivou predstavljaju dvolični eksponenti. Ima dosta reprezentativnih ličnosti u našoj opštini koje mogu procese povesti naprijed. Ali, kako izgleda, aktuelni čelnici spas vide u Beogradu“, kaže Mehmeti, najavljujući da će sljedeće sedmice LDK izaći sa saopštenjem u kojem će ukazati na sve negativne pojave u Dragašu. „Ove rane koje nam stvara koalicija PDK sa prosrpskim subjektom iz Gore, za cilj ima da nam uzme i dušu“, kazao je Mehmeti u izjavi za Radio Šari, oštro se suprotstavljajući izbornom procesu Srbije, koji je organizovan i u regionu Gore u opštini Dragaš. 
Izbori za Skupštinu Srbije na području Gore su protekli bez ijednog problema. Čak je odaziv stanovnika ovog područja bio masovan, što nije zabilježeno u ranijim srpskim izborima.
„Zasluge za ovakvo masovno učešće pripadaju privremenom organu Opštine Gora“, je ranije u toku dana za Radio Šari izjavio predsjednik privremenog organa Vlade Srbije, Adem Hodža, dodajući da očekuje da broj birača dostigne brojku od 5 hiljada.
Izvor: Radio SHARRI - Dragaš