Protesti ispred opštine

Predsjednik opštine prizren, Ramadan Muja je uspio ući u "Bijelu kuću". On je iskoristio alternativni put kako bi stigao na posao.

"Opština je naša, a ne kriminalaca"

Predsjedniku opštine Prizren Ramadanu Muji je blokiran ulaz u "Bijelu kuću". Nekoliko aktivista civilnog društva je danas u ranim jutarnjim satima sa transparentima protestovalo ispred ulaska u zgradu Skupštine opštine Prizren, poznatiju kao "Bijela kuća".

Mala grupa aktivnih građana "Za Prizren" blokirala je glavni ulaz u zgradu Skupštine opštine Prizren i tako onemogućila da u njoj uđe Ramadan Muja.



"Opština je naša, a ne kriminalaca", je jedan od povika koji se čuju od strane okupljenih građana.

Oni kažu da, ukoliko je predsjednik opštine Prizren, Ramadan Muja proglašen krivim od strane prvostepenog suda, ne zaslužuje da i dalje drži mjesto prvog čovjeka opštine. Aktivni građani traže od Muje da mandat vrati građanima i da predsjednica države raspiše izbore za predsjednika opštine Prizren.

Do sada je u "Bijeloj kući" u Prizrenu ušla samo Policija kosova.

Protestanti koji se nalaze ispred ulaska od 8:00 časova ujutru su upozorili da će nastaviti mirne proteste do okončanja radnog vremena.

 "Predsjednik opštine je osuđen od strane suda zbog zloupotrebe službenog položaja i time imamo naše pravo da protestujemo", pojasnio je Kastriot Jahaj pripadnicima policije koji su rekli da su trebali prijaviti proteste.

"Garantuje vam se pravo na protest, ali ovo nije pravi način", obratio im se komandir policijske stanice u Prizrenu, Haris Dida.