Danas je u selo Vranište, sjedištu pararelne srpske opštine, otvoren kolektivni centar za parlamentarne izbore Srbije. Kolektivni centar je otvoren od strane OSCE-a. Izborni dan protiče sa nekoliko neregularnosti koje proizilaze zbog neadekvatnih i neregularnih biračkih spiskova kao i prisustvom određenih osoba političkih partija u i oko kolektivnog centra.

Biračka mjesta na kojima se danas (nedjelja) glasalo na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji bila su neprekidno otvorena od 7 do 20 sati. Na Kosovu su bila otvorena 90 biračka mjesta.

Pravo glasa na parlamentarnim izborima na Kosovu ima 107.958 birača koji svoju građansku dužnost mogu da ostvare na ukupno deset biračkih centara i petnaest ogranaka.

Biračka mesta na Kosovu biće zatvorena u 20 časova, a prebrojavanje glasova neće biti organizovano na Kosovu, već će glasački materijal biti transportovan za Rašku i Vranje.

Izbore na Kosovu u 17 opština prati 400 OSCE-ovih predstavnika, a kompletan birački materijal uključujući i biračke spiskove obezbjedila je Republička izborna komisija Srbije.