"Prizren ne zaslužuje lopove"

Predsjedniku opštine Prizren Ramadanu Muji će biti zatražena ostavka i putem protesta. Studenti i predstavnici civilnog društva su upozorili da će u srijedu organizirati svenarodne proteste putem kojih će zatražiti ostavku Ramadana Muje sa mjesta predsjednika opštine Prizren.

Predstavnik Organizacionog vijeća protesta, Lirim Krasniqi izjavio je da će moto ovih protesta biti "Prizren ne zaslužuje lopove".

"Opštenarodni protesti radi ostavke Ramadana Muje i ostalih koji su proglašeni krivim od strane suda će biti održani u srijedu ispred Skupštine opštine, sa početkom u 12:00 časova", rekao je Krasniqi za portal "Prizrenpress".

Predsjednik opštine Prizren, Ramadan Muja i pet njegovih bivših direktora, su kažnjeni uslovno zbog zloupotrebe službenog položaja od strane Osnovnog suda u Prizrenu. Uprkos kazni, Ramadan Muja je rekao da neće podnijeti ostavku na mjesto predsjednika opštine Prizren.

Organizaciju narodnih protesta radi ostavke Ramadana Muje su upozorile i opozicione partije, ali do sada još uvijek nisu odredile datum i mjesto održavanja.