Sa sastanka predsjednika sa direktorima u opštini

Organizacija "Ec ma Ndryshe" u sklopu projekta "Online transparentnost Opštine Prizren" tokom ove sedmice je učestvovala na sastanku predsjednika opštine, Ramadana Muje sa opštinskim direktorima, gdje je usvojeno nekoliko odluka.

Lokalna vlast je na zahtjev Direktorijata obrazovanja donijela odluku da dozvoli raspisivanje tendera za pokrivanje troškova putovanja učenika koji putuju.

Ovom odlukom Direktorijat obrazovanja namjerava pokriti troškove putovanja 25 učenika iz Osnove škole "Meto Bajraktari" u Rečanu kao i učenika iz sela Lokvica od kuće do škole i nazad, također i za 7 učenika iz Gornjeg Sela i 2 učenika iz sela Mušnikova.

Također iz sela Gorožup prema školi "Vëllezërit Frashëri" u Planeji pokriće troškove za ukupno 36 učenika, dok će troškovi putovanja biti pokriveni i za 26 učenika iz sela Tupec i Landovica koji idu u školi "Zenun Çoçaj" u Đonaju. Iznos projekta dostiže vrijednost 40 hiljada eura.

Lokalna vlast je odobrila i zahtjev Direktorijata za javne službe za raspisivanje nekoliko tendera. Projekt koji najviše košta je "Revitalizacije Trga Lige Prizrena", koji se nalazi u historijskom dijelu grada i biće realizovan u saradnji sa UN-Habitat-om kao i to da će jedan dio finansija pokriti Ministarstvo okoline i prostornog planiranja u vidu izgradnje zida duž ulice. Ukupna vrijednost projekta je 644 hiljade i 104 eura.