Elmaz Karadži prima nagradu

Nagrada "Najbolji profesor" pripala je profesoru Ekonomske škole Elmazu Karadžiju, i Refkiji Ibra, nastavniku u Osnovnoj školi "Izvor" iz Gornjeg Ljubinja. Za "Najbolje učenike" u nastavi na bosanskom jeziku proglašeni su Denis Selimović, učenik o.š. "Meto Bajraktari" iz Rečana, i Alisa Mujovi , učenica srednje škole

U povodu 7. marta, "Dana učitelja" jučer je u obrazovnim institucijama u prizrenskoj regiji održano nekoliko kulturno-zabavnih programa, sa centralnom manifestacijom Svečane akademije u Domu kulture "Xhemail Berisha", na kojoj su učešće uzeli gradonačelnik Prizrena dr. Ramadan Muja, direktor Direktorijata obrazovanja Nexhat Qoqaj i ostali direktori direktorijata, te i direktori i učenici osnovnih i srednjih škola.

Gradonačelnik Muja je kazao da "Dan učitelja" označava važan kulturni događaj za sve Albance, ma gdje se oni nalazili.

"Na ovaj dan svi zajedno sjećamo se naših prvih učitelja koji su utkali obrazovanje na albanskom jeziku", kazao je on, a među ostalim i najavio da će  se u Drajčićima, bošnjačkom selu u Župi, izgraditi nova školska zgrada sredstvima Vlade Luksemburga.

Među govornicima na Svečanoj akademiji govorio je i Nexhat Qoqaj, direktor Direktorijata obrazovanja koji je ušesnicima čestitao Dan nučitelja, kazavši da da je "obrazovanje na Kosovu dostiglo zadovaljavujući stepen, ravnim ostalim obrazovnim sistemima u razvijenim zemljama Europe".

I ove godine je Komisija za nagrađivanje dodijelila nagrade najboljim prosvijetnim radnicima i učenicima. U bošnjačkoj nastavi nagrada "Najboljeg profesora" pripala je profesoru Ekonomske škole Elmazu Karadžiju, i Refkiji Ibra, nastavniku u Osnovnoj školi "Izvor" iz Gornjeg Ljubinja.

Za "Najbolje učenike" u nastavi na bosanskom jeziku proglašeni su Denis Selimović, učenik  o.š. "Meto Bajraktari" iz Rečana, i Alisa Mujovi, učenica srednje škole.

Alisa Mujovi