EC Ma ndryshe o neisplaćenim dugovanjima za 2012

Nevladina organizacija za civilnu emancipaciju EC Ma Ndryshe, u saopštenju za javnost, od 20. februara ove godine, tvrdi da su opštinske vlasti u Prirenu, zaključile fiskalnu 2012. godinu sa neisplaćenim fakturama u vrijednosti od 933 hiljade eura.

"Na osnovu Godišnjeg finansijskog izvještaja za 2012. godinu, naša organizacija je naišla na zabrinjavajuće podatke, naročito u pogledu menadžiranja javnog novca od strane lokalne uprave. Analize ukazuju da opština nije izmirila veliki broj računa. Najveća su dugovanja u sektoru roba i usluga - oko 450 hiljada eura, zatim plata sa 180 hiljada eura, komunalnih usluga 123 hiljade eura, kapitalnih investicija 101 hiljada eura i subvencija 79 hiljada eura. Napominjemo da ovdje nisu uvršteni još neki računi", kažu zvaničnici EC Ma ndryshe, napominjući da iz tih razloga dugovanja mogu biti veća.
Predstavnici ove organizacije koju finansijski podržava Ambasada Velike Britanije, uputili su zahtjev gradonačelniku Prizrena, Ramadanu Muji, da posveti veću pažnju o tome na koji način opštinske vlasti troše novac svojih poreskih obveznika.
"EC Ma Ndryshe u preporukama ističe da članovi SO Prizren moraju efikasnije da odigraju svoju ulogu nadgledača izvršne vlasti, naročito kada se radi o opštinskom budžetu", naglašava se u saopštenju kojeg je potpisala Elmedina Baxhaku, vršilac monitornga nevladine organizacije EC Ma Ndryshe.