U okviru proslave Dana nezavisnosti

U povodu proslave pet godina nezavisnosti Republike Kosovo ciju večeras je u prepunoj sali Doma kulture “Xhemajli Berisha” jedno od najmlađih kulturno-umjetničkih društava “Lidhja e Prizrenit” održalo koncert koji je oduševio građane Prizrena i okoline.

Koncertu su prisustvovale mnoge javne i političke ličnosti na čelu sa gradonačelnikom Prizrena dr Ramadan Mujom, potpredsjednikom opštine Orhanom Loparom te gostima iz Albanije i  Turske. 
Članovi ovog društva su izveli splet albanskih narodnih kola sa Kosova, Albanije i  Makedonije kao i  splet igara iz okoline Peći i  Drenice. 
Prije pocetka koncerta u uvodnom dijelu gradonačelnik Prizrena dr Ramadan Muja je, pozdravivši sve prisutne, posebno goste koje su došli iz drugih država, napomenuo značaj proslave petogodišnjice od nezavisnosti Republike Kosovo te istakao da se Prizren zahvaljujući njegovim građanima sve više modernizuje i gradi, i da umnogome liči na neke gradove u zapadnoevropskim državama, što bi uskoro trebalo i čitavo Kosovo biti takvo.
Na koncertu su kao gosti učestvovali i članovi kulturno-umjetnickih društava iz Turske i Albanije koji su izveli više narodnih kola iz svojih krajeva te bili posebno pozdravljeni od strane prisutnih velikim aplauzima. 
Poseban utisak su ostavili najmlađi članovi ovog drustva koji njeguje stara albanska narodna kola i  igre, a koji su u svom izvođenju par narodnih kola oduševili sve prisutne te par puta izlazili i na bis.
Sara Qafleshi
Jedna od najmlađih članica ovog društva je i Sara Qafleshi, učenica petog razreda osnovne škole “Mati Llogoreci” zadovoljna svojim prvim javnim nastupom.
“Par nedjelja smo se pripremali za ovaj nastup i vrlo sam zadovoljna što je sve proteklo odlično, pogotovu što su u sali bili i moji roditelji”, rekla je Sara. 
Sutra, na samu petogodišnjicu nezavisnosti Kosova, očekuju nas još mnoge kulturno-sportske aktivnosti koje ove godine organizuje Direktorijat za kulturu, omladinu i sport opštine Prizren.