U 54 osnovne, niže i više srednje škole prizrenske opštine nastavu je danas započelo oko 39 hiljada učenika u nastavi na albanskom, bosanskom i turskom jeziku. U opštini tvrde da su obavljene sve pripreme za uspješan start ove školske godine.

Školsko zvono označilo je jutros početak nove školske godine u 54 škole prizrenske opštine u nastavi na albanskom, bosanskom i turskom jeziku. Svoj doprinos ovome dao je lično i predsjednik opštine, Ramadan Muja, koji je u osnovnoj i niže srednjoj školi “Motrat Qiriazi” u naselju Kurilo, lično podijelio udžbenike učenicima u sve tri nastave. 

“Vi ćete biti budućnost naše mlade države i mnogi će od vas biti na rukovodećim mjestima” , kazao je dalje predsjednik Muja prilikom dodjele udžbenika učenicima u nastavi na bosanskom jeziku i dodao.

Predsjednik Muja je kasnije novinarima pojasnio da u prizrenskoj opštini nastavu ove godine pohađa blizu 39 hiljada učenika. To je manje u odnosu na prošlu godinu, i taj trend smanjenja učenika u sve tri nastave se nastavlja iz godine u godinu. On je kasnije obraćajući se novinarima govorio i o pripremama za uspješan start ove školske godine.
“U saradnji sa Direktorijatom za obarzovanje, maksimalno su obavljene pripreme za početak nove školske godine. Ono što nas raduje - petu godinu za redom roditelji ne razmišljaju o udžbenicima za svoju djecu, o tome vodi računa Ministarstvo za obrazovanje. To uslovljava veći uspjeh na testovima poslije osnovne ili srednje škole.“
“Posebna mi je čast što smo mi za učenike naše opštine znatno poboljšali uslove za školovanje, izgradnjom novih i modernih škola. One su opremljene sa novim kabinatima, sportskim terenima i salama, bibliotekama i internet vezama, pošto smo kabinete za informatiku opremili modernim kompjuterima. Naši učenici sada imaju uslove kao i njihovi vršnjaci u razvijenim zemljama“, ocijenio je predsjednik Muja.