Gornje Ljubinje najveće selo u prizrenskoj Župi od prije mjesec dana ima problem odvoza smeća. Problem je nastao zbog nefunkcionisanja seoskog odbora koji već duže vrijeme nije oformljen.

Do prije mjesec dana sve je normalno funkcionisalo kao i u nekoj većoj gradskoj sredini. Smeće se svakog petka prije podne iznosilo i seoskim traktorima se odvozilo na deponiji 2 km udaljenoj  od sela. Deponija je propisno urađena od strane bagerista sela i mještana, koje se nakon godinu dana zatrpava te otvara novo mjesto za odlaganje smeća.

Traktoristima i bageristima su mještani plaćali od skromne članarine mjesne zajednice sela, čime se plaćalo i za održavanje vodovodne mreže i čišćenje i održavanje asfatnog puta ka gradu.

Međutim u novonastaloj situaciji u kojoj ni dan danas nije formiran seoski odbor tako da je sve stalo i ovakav vid odvoza smeća ne  funkcioniše.

Na izlazu iz sela, asfaltnim putem prema Rečanima može se vidjeti razbacano smeće što  stvara ružnu sliku sela koje je do prije dva mjeseca važilo za najčistije i najorganizovanije selo u Župi.

Da li je u pitanju politika ili nemarnost pokazaće vrijeme, a mještani su kao po pravilu uvijek ti koji ispaštaju.