Opremanjem kancelarije NVO Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca Kosova iz Prizrena, turska vladina organizacija TIKA nastavlja sa podrškom bošnjačkog nevladinog sektora i njihovih projekata.

U pratnji asistenata koordinator TIKE, Kürsad Mahmat je danas posjetio VKBIK-a čiju je prostoriju ova organizacija opremila kancelarijskim namještajem i kompjuterskom opremom i poželio im uspjeha u daljem radu.

“Uvijek se sa posebnih ushićenjem radujem susretu sa Bošnjacima. Mi nastavljamo sa podrškom bošnjačkim organizacijama, a samim tim i njihove integracije u kosovskom društvu“, rekao je Kürsad Mahmat.

Zahvaljujući na donaciji predsjednik VKBIK-a, Mejdin Saliji je rekao da će oni opravdati ovo povjerenje turske organizacije i da mu je drago da ih je TIKA prepoznala kao organizaciju koja je dosta radila na afirmaciji i integraciji bošnjačke zajednice u kosovskom društvu.

Koordinator Kürsad Mahmat je najavio još nekoliko projekta bošnjačke zajednice koje će TIKA u sljedećem periodu podržati, izdvajajući projekat centralnog grijanja u školi u Rečanu i projekat kurseva jezika koji će implementirati “Edukator“ .