Jedinica za privredni kriminal u Prizrenu, podnjela je krivičnu prijavu protiv jednog policajca Regionalnog saobraćaja u Prizrenu, pod sumnjom da je tražio mito za izdavanje izvještaja o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila dan prije. Policajac je suspendovan i protiv njega je započela interna istraga.

Provala

Novake, 20. aprila 2010. - Policijski istražitelji iz policijske stanice u Prizrenu uhapsila je trojicu mladih ljudi iz Mamuše, B. Sh. R.Z. i F.S. osumnjičen za krađu crkvenog zvona iz sela Novake. Policija je pronašla dijelove zvona koji su prodani za staro gvožđe skladištu za otkup starog gvožđa u Kosovu Polju. Prema prvim rezultatima istrage motiv za ovu krađu je bio isključivo zbog materijalne dobiti, a ne iz drugih razloga. Zarada je iznosila 105 eura.

U dogovoru s tužiteljem, ove tri osumnjičene osobe su zadržani u policiji.

Pokušaj ubojstva

Sopijë - Suva Reka, 20. travanj 2010. - U 10 sati i 24 minuta u selu Sopijë, dogodio se incident između komšija zbog imovinskog spora, gdje je osumnjičeni sa proyora svoje kuće ispalio nekoliko metaka u pravcu komšije. Policija koja je izašla na licu mjesta pronašla je 12 čaura kalibra 7,62 mm automatske puške AK 47 i 13 neupotrebljenih metaka. Nakon što je počinio djelo, osumnjičeni se sa oružjem vozilom udaljio u nepoznatom pravcu. Jedinica za specijalne operacije ga je pronašla i uhapsila. Oružje je zaplijenjenoa osumnjičeni je zadržan u pritvoru.