Glasnogovornik ogranka Demokratskog saveza Kosova (LDK) u Prizrenu Haziz Hodaj je danas na konferencij za novinare ocjenio da je tekom kampanje loklanih izbora za gradonačelnika Prizren bilo zloupotrebe od starne nekih vladinih zvaničnika u korist Demokratske partije Kosova (PDK).

Hodaj je kazao kako rezultati lokalnih izbora 31. januara nisu realna slika odnosa dvaju političkih subjekata, ocjenivši da "nije bilo jednakih predizbornih mogućnosti“.

“Na jednoj strani Demokratski savez Kosova sa koalicijom “Zajedno za Prizren”, a  na drugoj strani "premijerstvo Kosova" koje je namjerno iskoristilo sve državne mehanizme za jednu opštinsku trku. Ne samo to, već i iskoristilo narodne pare za kupovinu glasova za svoju pobjedu”, kazao je Hodaj i dodao da je “Demokarstki savez Kosova je zajedno sa koalicionim partnerima konstatovao da je ova vlada, koja nastavlja da se 'instalira',  nesreća za Prizren”.

“Uprkos tome, mi ćemo osigurati interese birača i građana, te bićemo beskompromisni u odbrani njihovih interesa. Iako je bitka izgubljena, borba se nastavlja”, poručio je glasnogovornik LDK Hodaj.

Hodaj je na pitanje novinara da pojasni izneseno, odgovorio:

“Mi smo ušli u predizbornu trku sa premijerom Kosova, sa cijelim vladinim kabinetom, i sa svim državnim potenciajolom, što sam u više navrata tokom predizborne kampanje upozoravao nadlježne organe a i samu Demokratsku partiju Kosova", zaključio je Haziz Hodaj, glasnogovornik Demokratskog saveza Kosova (LDK).