U organizaciji NVO "Equality" u Rečanu je uspješno završen kurs šivenja i krojenja. Kurs koji je trajao četiri mjeseca pohađalo je 25 polaznica, djevojke i žene iz bošnjačke zajednice.

Sa osnovama šivenja i krojenja polaznice kursa je upoznala Sejneta Ramani u prvom dijelu početnog kursa, gdje su prezentirane vještine poput rukovanja mašinom, izrade i adaptacije krojeva različitih odevnih predmeta i razumjevanja svojstva različitih materijala. 

U drugom, naprednom dijelu kursa polazici koji su savladali osnovne vještine već su imale priliku da rade na svojim predmetima poput suknje, bluza, pantalona i haljina.

Menadžerica projekta Senada Sagdati kaže da je cilj kursa da polaznike upozna sa osnovnim pojmovima krojenja, mašinom za šivenje i njenim glavnim delovima i funkcijama a da se u skladu sa interesovanjem polaznika radilo na izradi odevnih predmeta kao što su suknja, bluza ili pantalone. 

"Svi polaznici kursa šivenja stekli su pravo na sertifikat nakon završenog kursa. Sertifikat kao potvrdu stečenih vještina mogu priložiti prilikom konkurisanja za posao i time povećati šansu za zaposlenje, a takođe mogu i samostalno raditi", istakla je  Senada Sagdati, te izrazila želju da će zbog velikog interesovanja i ubuduće nastaviti sa ovakvim obukama.
 
Na završnoj ceremonji polaznice kursa su predstavile svoje predmete koje su šile tokom kursa. Bilo je lijepih haljina, bluza, suknji, pantalona, prsluka...

Kurs šivenja i krojenja je podržala Vlada Kosova preko Ministarstvu za zajednice i povratak.